Mladi CK Donji Vakuf obradovali mališane novogodišnjim paketićima

0
164

Kraj 2019. godine Mladi Crvenog križa Donji Vakuf završavaju u duhu solidarnosti i humanosti. U sklopu aktivnosti „Jedan slatkiš za jedan djećiji osmjeh“ aktivisti Crvenog križa novogodišnjim paketićima obradovali su donjovakufske mališane kojima njihovi najbliži na ovaj način ne mogu uljepšati praznike.

„Akciju su pokrenuli Mladi Crvenog križa  Donji Vakuf 05. decembra na Dan volontera i trajala je 26. decembra. Podršku našim aktivnostima su iskazale osnovne  škole koje djeluju na području donjovakufske općine i društevno -odgovorne komapnije „Best“ i „Robot“ kojima se zahvaljujemo. Naravno, posebno se zahvaljujemo te našim i sugrađanima koji su nesebično podržali ovu akciju.“ – istakla je Emina Snaga , lider Mladih Crvenog križa Donji Vakuf.

Tokom proteklog vikenda Mladi su pakovali paketiće kako bi bili isti za sve mališane i pripremljeno je oko 110 paketića. Danas u Domu kulture podijeljeno je 60 paketića uz malu zabavu za djecu a ostali paketići će biti uručeni  mališanima u školama i na kućnim adresama.