Mlada mostarska umjetnica prodaje slike kako bi pomogla napuštenim psima

0
38

 

Mlada ilustratorica iz Mostara, Emilija Stojanović, svoja umjetnička djela odlučila je prodavati, a prihod od prodaje namijenjen je za pomoć napuštenim psima. ”Kao veliki ljubitelj životinja, ova mlada djevojka je odlučila u suradnji s nama krenuti u akciju jer to je ono sto spašava živote. Sav prihod od prodaje, izuzev onog dijela za potrošeni materijal, će biti doniran za pomoć šapicama”, naveli su iz udruge ‘Životinje, jer mi brinemo’.

 

Odluku za pomoć malim šapicama, kaže Emilija, donijela je jer na sebi jedinstven način željela pomoći, a ”sve je stvar u volji”. ”Smatram da je pomoć zaista potrebna životinjama na ulici iako je, priznat ćemo, mnogo lakše ne misliti o tome i zanemariti. Samim tim životinjama dolazi prijetnja od našeg ignoriranja i vjerovanja da će ih netko drugi spasiti. U redu, ne možemo svi novčano pomoći, niti biti u mogućnosti udomiti životinju, neko na kraju krajeva ne želi i to je u redu, ali svi možemo pružiti pomoć na neki način”, kaže za Bljesak.info Emilija.

Mlada se umjetnica bavim crtanjem, pretežno ilustracijama te, kaže, voli ono što radi. ”Uglavnom su u pitanju ilustracije rađene po osobnom liku koje se većinom poklanjaju na dar. Prema tome dopala mi se ideja da poklon ima i drugu lijepu stranu, a mene ne košta ništa izdvojiti vrijeme za to. Upravo radim na jednoj takvoj ilustraciji i osjećam se ispunjeno i korisno. Što je lijep osjećaj”, rekla nam je Emilija. Svoju ilustraciju ili sliku možete da naručiti na njenom profilu uz napomenu za ‘Životinje, jer mi brinemo’ akciju. –

 

izvor: bljesak.info