Mjestimično jak vjetar formira sniježne nanose na putevima

0
54
padine Bagine strane pod snijegom na prvi dan proljeca 2007 godine

padine Bagine strane pod snijegom na prvi dan proljeca 2007 godine

Ovoga jutra skrećemo pažnju na mjestimično jake udare vjetra, a koji povremeno formira sniježne nanose. Izdvajamo magistralne puteve Ključ-Bosanski Petrovac- Bihać, Bosanski Petrovac- Drvar, Bugojno- Novi Travnik, Kupres-Šuica-Livno i Tomislavgrad-Šuica. U nižim predjelima naše zemlje kolovoz je pretežno mokar, dok u višim predjelima ima zaostalog snijega ili leda. Osim odrona zemlje i kamenja može biti i granja te srušenih stabala, zbog jakog vjetra. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 Sarajevo sjever-Sarajevo zapad na ulazu u tunel Oštrik, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Molimo vozače da na ovoj dionici voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-14.1 Brčko-Lončari obustavljen je saobraćaj zbog izgradnje mosta u mjestu Krepšić. Za vrijeme obustave, vozila mogu saobraćati regionalnim putem R-460 Brčko-Cerik, kao i lokalnim putevima i ulicama u naselju.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.