Mješovita srednja škola Donji Vakuf i škola iz Istanbula Yenibosna Anadolu İmam Hatip Lisesi potpisale protokol o saradnji

0
180

14. oktobra 2021. godine potpisan je protokol saradnje između Mješovite srednje škole Donji Vakuf i škole iz Istanbula Yenibosna Anadolu İmam Hatip Lisesi.

Potpisivanju putem online poziva prisustvovali su direktor Mješovite srednje škole Donji Vakuf Asim Orahovčić, profesorica turskog jezika i književnosti Almedina Riđal, direktor škole Yenibosna Anadolu İmam Hatip Lisesi Koçalı Alparslan, te pomoćnica direktora Sual Topçu.
U Mješovitoj srednjoj školi Donji Vakuf se od prošle godine izučava turski jezik, a sada počinju i obostrane posjete školama. Potpisivanjem ovog protokola je planirana saradnja između ove dvije škole u cilju razvijanja veza na polju obrazovanja, ekonomije i kulture između ovih škola.
Ovaj protokol je pripremljen oslanjajući se na protokol potpisan između Ministarstva obrazovanja Republike Turske, Ministarstva obrazovanja Federacije Bosne i Hercegovine i Instituta Yunus Emre na datum 30.11.2015. godine.
Čast nam je i zadovoljstvo što smo uspostavili ovu saradnju i veoma se radujemo budućoj saradnji i međusobnim posjetama ove dvije škole.