MIZ Donji Vakuf rođenje poslanika Muhammeda a.s. obilježava manifestacijom „Volimo te Poslaniče“

0
67
slipac

Muslimani u petak, 1. decembra obilježit će dan u kojem je rođen Muhammed a.s. Mevlud, dan rođenja Muhammeda a.s, u islamskoj tradiciji obilježava se 12. rebiu-l-evvela po lunarnom, hidžretskom kalendaru. Dan mevluda je jedan od najradosnijih dana za muslimane jer Poslanikovo rođenje predstavlja početak ispunjenja duhovne zrelosti čovječanstva.

Povodom rođenja Božijeg poslanika Muhammeda a.s., glavni imam Medžlisa IZ Donji Vakuf, Esad ef. Slipac vim muslimanima i muslimankama u BiH i našem gradu uputio je čestitku  povodom  Dan mevluda sa željom da budu istinski sljedbenici pečata poslanstva i Milosti svjetovima, Muhameda a.s.

slipac

Medžlis Islamske zajednice Donji Vakuf povodom obilježavanja rođenja Božijeg poslanika Muhammeda a.s. već nekoliko dana realiziraju manifestaciju “Volimo te Poslaniče”.  Naime, proteklih dana u Pruscu je upriličena Prva Handanijska rasprava, organizovano  je Veče Kur*ana te  u džamiji Londža u Donjem Vakufu održano  predavanje i druženje sa Muderrisom Nedimom Halilovićem imamom i hatibom Fahdove džamije – Sarajevo.

Manifestacija “Volimo te Poslaniče” – koju organizuje Medžlis IZ Donji Vakuf vjerskim sadržajima trajat će do 5. decembra 2017. godine.

U petak, 1. decembra u donjovakufskoj Baš džamiji nakon jacija namaza bit će upriličen mevlud,zikr i predavanje koje će održati dr.hfz. Elvir Duranović.

U subotu 2. decembra u Sportskoj dvorani u Donjem Vakufu od 19,00 sati Večer ilahija u izvedbi hora Hazreti Hamza iz Sarajeva. Posljednji sadržaji ovogodišnje manifestacije “Volimo te Poslaniče” , održat će se 3. decembra u Baš džamiji u Donjem Vakufu gdje je nakon jacija namaza planirano druženje za žene, dok će 5. decembra također nakon jacija namaza u Baš-džamiji održati se predavanje Vehid ef. Arnaut – glavni imam Medžlisa IZ Bugojno.