Mirza Čelik : Zbog korone sam izgubio devet kilograma za dvije sedmice

0
576

Mirza Čelik, predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo, prebolovao je koronavirus. I dok su neki njegovi kolege prošli bez većih posljedica, on za Radiosarajevo.ba otkriva da COVID-19 i nije tako bezazlen i da je čak izgubio devet kilograma za skoro dvije sedmice.

“Nisam uopće znao da će mi se desiti ta vrsta bolesti. Znali smo da će nas snaći prije ili kasnije, ali meni se desilo da sam imao temperaturu povišenu 13 dana. Sa 52 ćepića voltarena sam snižavao temperaturu. To iscrpi organizam, osjećate se malaksalo, a temperatura se stalno vraća. Trajala je i po šest sati. Bilo je dana da samo jedan sat nemam temperaturu. Javlja se kašaljbolovi u plućima i slično. Bilo je nezgodno, smršao sam čak devet kilograma“, rekao je Mirza Čelik za Radiosarajevo.ba.

Posebno je bilo stresno za moju porodicu, ali su negativni svi bili u porodici, bliži saradnici i širi članovi porodice.

“Nedavno sam se testirao dva puta i oba testa su negativna. Dobio sam i otpusno pismo s KCUS-a da sam izliječen. Još uvijek imam blagu upalu pluća, ali ona ne može utjecati na moju okolinu. Zakazali smo sjedinicu Skupštine Kantona Sarajevo i nastavljam dalje s radom. Ne smijem dopustiti da građani ispaštaju. Moji zamjenici su odradili odličan posao. Život u Kantonu Sarajevu nije stao”, istakao je Čelik.

izvor: radiosarajevo.ba