Miralem Pjanić među pet najboljih izvođača slobodnjaka u posljednjih deset godina

0
57

Sastavljena je lista od pet fudbalera koji imaju najviše golova iz slobodnih udaraca u najjačim ligama na svijetu, evo ko zauzima prvo mjesto

Igrači tokom svojih karijera na treninzima često znaju vježbati izvođenje slobodnih udaraca. To je vještina koja traži veliku dozu tehničke sposobnosti, preciznosti i dosta vježbe, pa je tako sastavljena lista od pet fudbalera koji su postigli najviše golova iz slobodnih udaraca u najjačim ligama na svijetu i to od sezone 2012./2013.

Tako su na listi svoje ime našli Cristiano Ronaldo, Hakan Calhanoglu, Miralem Pjanić, James Ward-Prowse i Lionel Messi.

Portugalski fudbaler, koji trenutno igra za Al Nassr, svoje vještine izvođenja slobodnih udaraca je usavršio tokom provedenog perioda u Manchester Unitedu, a onda je prelaskom u Real Madrid postao jedan od najboljih u ovoj kategoriji, pa na svom kontu ima 13 postignutih golova.

Iza njega slijedi Calhanoglu, koji je poznat po svojoj sposobnosti da može postići gol direktno iz slobodnih udaraca, te je sa raznih pozicija tokom karijere pogađao protivničke mreže. Na svom kontu ima 14 golova.

Treće mjesto je zauzeo Pjanić, koji trenutno nastupa za ekipu Sharjah FC. Naš fudbaler jedan je od tehničkih najpotkovanijih veznih igrača svoje generacije i on je specijalista za slobodne udarce. Postigao je 15 golova iz slobodnih udaraca tokom perioda u Lyonu, Romi i Juventusu.

Drugo mjesto zauzima Prowse, reprezentativac Engleske i fudbaler Southamptona, koji je postigao 16 golova, dok prvo mjesto zauzima Lionel Messi sa 34 pogotka iz slobodnih udaraca.

Podsjetimo, Messi je trenutno član PSG-a, a nedavno je sa Argentinom postao prvak svijeta, budući da je u finalu sa Gaučosima savladao Francusku poslije boljeg izvođenja penala.

Izvor: Oslobođenje