Ministar Bukvarević s braniocima Novog Travnika i Gornjeg Vakufa

0
43

Federalni ministar za pitanja branilaca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević jučer je posjetio općine Novi Travnik i Gornji Vakuf i s demobiliziranim braniteljima usaglašavao dinamiku realizacije Sporazuma potpisanog 7. jula 2017. godine.

Sastanku su prisustvovali direktor Uprave za pitanja branilaca Srednjobosanskog kantona Esad Crnica, načelnik Općine Novi Travnik Refik Lendo i predstavnici Službe boračko-invalidske zaštite Općine Novi Travnik, a u Gornjem Vakufu načelnik Općine Sead Čaušević i predstavnici općinske službe za boračko- invalidsku zaštitu.

Na sastanku je resorni ministar razjasnio braniocima da će s pozicije Transfer za socijalno-statusna pitanja sredstva braniocima koji ispunjavaju kriterije biti doznačavana dok im ne bude riješeno statusno pitanje.

Ministar Bukvarević poziva i branioce okupljene ispred zgrade Vlade FBiH da se uključe u pregovore i realizaciju ovog sporazuma, jer je to jedino realno rješenje za sve branitelje.

 

Razgovori između resornog ministra i predstavnika branioca će biti nastavljeni i u narednom periodu, a sve u cilju zajedničkog rješenja otvorenih pitanja, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja branilaca i  invalida obrambeno-oslobodilačkog rata, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.