Meteorolozi najavili neugodnu promjenu vremena

0
89

U periodu od 01. do 07. februara prevladavat će stabilno vrijeme, a povremene i slabe padavine moguće su u ponedjeljak i utorak u Hercegovini i centralnim predjelima Bosne. Od 08. do 16. februara prognozira se nestabilno vrijeme praćeno padavinama širom zemlje. -informišu iz Federalnoh hidrometeorološkog zavoda.

Do 10. februara biće toplije od uobičajenog za ovaj period godine. Prognozirane jutarnje temperature u Bosni između 1 i 6 u Hercegovini još toplije između 3 i 8°C. Danju, temperature ujednačene u Bosni i Hercegovini, a očekivane vrijednosti kretat će se od 8 do 13°C.

I meteorolozi DHMZ -a Hrvatske najavljuju da nas od danas očekuje sve žešća južina te porast temperature još izraženiji od onoga prije desetak dana kada je Zagreb s 15.7°C srušio datumski rekord za 22. siječnja.

“U drugoj polovici tjedna svakako idemo preko 16, ponegdje moguće i blizu 20°C. Takve temperature nisu neobične za veljaču, ali takav nagli porast nipošto nije ugodan.

Već u srijedu na 12, a pogotovo u četvrtak na 16 stupnjeva. Dani će biti djelomice sunčani uz nešto jugozapadnjaka. Samo u Gorskom kotaru oblačnije, a od srijede i slaba povremena kiša. U nedjelju će se naoblačenje i kiša proširiti na cijelu zemlju.