Merhamet otvorio humanitarni broj za prikupljanje pomoći Rohinja muslimanima

0
80
Rohinja muslimani 1

Rohinja muslimani 1

Muslimansko dobrotvorno društvo Merhamet pokrenulo je akciju prikupljanja pomoći za Rohinja muslimane koji doživljavaju egzodus i nasilje u Mijanmaru.

Merhamet je otvorio humanitarni broja telefona 090 292 001. Pozivom na taj broj već od danas možete donirati 3 KM.

Pokrenuta je i procedura otvaranja posebnog računa na koji će građani BiH moći uplatiti pomoć za unesrećene Rohinja muslimane. O broju računa građani BiH će biti naknadno obaviješteni.

Pomoć se može donirati u sjedištu Merhameta u Sarajevu (Bistrik 2), kao i u svim regionalnim i osnovim odborima Merhameta širom Bosne i Hercegovine.

Detaljnije informacije na broj telefona 033/236-527.

“Ne možemo biti nijemi posmatrači strahota kroz koje prolaze Rohinja muslimani. Nije dovoljno samo verbalno izražavanje saosjećanja, nego je potrebna konkretna akcija kako bi se pomoglo tom narodu. Merhamet će za prikupljanju pomoći za Rohinja muslimane animirati svoje organizacione jedinice u našoj zemlji i inostranstvu, naše prijatelje i partnerske organizacije u Bosni i Hercegovoni i širom svijeta. Ubijeđeni smo da će se naša solidarnost još jednom potvrditi i da ćemo, u najskorije vrijeme, naći načina da pomoć dođe do ugroženog naroda u Mijanmara”, izjavio je predsjednik Merhameta Hajrudin Šahić.

Inače, Merhamet je, zajedno sa građanima Bosne i Hercegovine, mnogo puta do sada organizirao humanitarne akcije za prikupanje pomoći za ugroženo stanovništvo u područjima pogođenim katastrofalnim elementarnim nepogodama i kriznim situacijama u svijetu, između ostalog i za stanovništvo Palestine, Somalije, Afganistana, Sirije, Turske, Irana, Japana, Indonezije…