Medžlis IZ, AZAD i Općina Donji Vakuf organizuju društveno-edukativni program za mlade

0
57

Medžlis IZ Donji Vakuf, Asocijacija za aktivno društvo AZAD i Općina Donji Vakuf u saradnji sa Koordinacijom bošnjačkih nevladinih organizacija, organizator su društveno-edukativnog programa za mlade Općine Donji Vakuf.

Projektom je planirano da se tokom šest mjeseci trajanja educiraju mladi Donjeg Vakufa putem organiziranja foruma, tribina, druženja i radionica koje će biti organizovane svakih 15 dana u prostorijama Medžlisa IZ Donji Vakuf, zgrade Općine Donji Vakuf i po potrebi na terenu. Prvo druženje mladih biće održano u subotu 18. marta u prostorijama Medžlisa IZ Donji Vakuf s početkom u 20 sati.

Edukacije će obuhvatiti oko 40 mladih u različitim kategorijama: učenici, studenti, svršenici fakulteta, mladi službenici izvršne i zakonodavne vlasti te mladi uposlenici Islamske zajednice.

-Cilj projekta je osposobiti mlade Donjeg Vakufa da na adekvatan način odgovore društvenim izazovima aktuelnim u Donjem Vakufu uz primjenu naučnih metoda rada sa mladima, pozitivnih iskustava i vjerskih doktrina plemenite vjere Islam, istakao je Ismail Elkaz, imam Šehidske džamije Prusac i koordinator projekta.

Obzirom da u Donjem Vakufu ne postoji omladinski centar gdje bi se mladi mogli družiti, upoznavati i razmjenjivati ideje i iskustva, organiziranjem foruma i tribina imat će priliku iznositi svoje ideje i planove i usmjeravati ih ka pozitivnim iskustvima.

 Projekat finansira Općina Donji Vakuf.