Media regata na Neretvi: Zelenom rijekom za očuvanje okoline

0
63

 

Neretva Media Regata jedinstven je događaj koji je tokom vikenda na jednom mjestu okupio predstavnike mnogih medija iz Bosne i Hercegovine.

Neretva Media Regata prerasta u tradiciju, a ovoga puta, peta po redu, održana je na prostoru općine Konjic.

Udruženje građana “Zelena rijeka” iz Konjica, uz podršku Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Ministarstva saobraćaja i komunikacija BiH te općine Konjic nastavlja s pozitivnim akcijama među kojima je i ova regata.

Media Regata na Neretvi je reakcija udruženja na potrebe zaštite okoliša i prirode, te se, kroz održavanje regate, skreće pažnja javnosti na sve veću potrebu zaštite i educiranja o načinima očuvanja životne sredine, naročito vodenih površina.

Desetine takmičara su se spuštali na relaciji od Glavatičeva do Džajića buka te su na trasi od oko 18 kilometara, mogli uživati u prirodnim ljepotama tog kraja. Među predstavnicima medija je bila i ekipa Anadolu Agency (AA) koja je zabilježila sve ljepote koje pruža ovaj kraj na zelenoj rijeci.

Jedan od ciljeva regate svakako je promocija prirodnih ljepota Konjica, kao i kulturno-historijske baštine ovog grada koji je bogat prirodnim resursima i u čijoj blizini se nalazi i Boračko jezero, dio Jablaničkog jezera, planina Prenj, dio sliva rijeke Neretve…

Anadolija