Maturanti iz Donjeg Vakufa pripremaju se za najveću maturantsku zabavu

0
60

Maturantska parada, najveće okupljanje srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini, održat će se 11 put u Bosni i Hercegovini. Među gradovima BiH biće i maturanti iz Donjeg Vakufa, koji su uveliko počeli sa pripremama u Mješovitoj srednjoj školi Donji Vakuf.

 „Oko 100 maturanata Mješovite srednje škole vrše pripreme za veliki maturantski ples. Posljednjeg dana školske godine, maturanti tačno u podne igraju kvadril na gradskim trgovima širom BiH ali i Evrope. Naši maturanti su već počeli sa pripremama sa predstavnicima Plesne akademije Romantik“, kazao je Asim Orahovčić, direktor MSŠ Donji Vakuf.

Maturantska parada tradicionalno pleše kvadril uz muziku Johana Štrausa.  Maturanti iz 12 evropskih zemalja i 70 gradova plesat će tačno u podne za obaranje Ginisovog rekorda. Kako ističe direktor Orahovčić, škola je obezbijedila sredstva za učešće jer uplata po učesniku iznosi 20 KM. 

Veliki maturantski ples u Donjem Vakufu biće održan 13. maja na trgu Ibrahim-bega Malkoča tačno u podne. Organizator ovog događaja je Plesna akademija „Romantik“ iz Sarajeva.