Nešto voćno i nešto čokoladno? Ali da je jednostavno i da se ne mora peći. Čoko – banana kolač s keksima i kremom od pudinga upravo je takav i idealan dobro ohlađen.
Priprema
Pomiješajte prašak za puding s tri kašike (oko 40 g) šećera. Od ukupno 425 ml hladnog mlijeka odvojite pet kašika i dobro ih umutite sa smjesom pudinga i šećera.
Preostalo mlijeko zagrijte do ključanja, sklonite s vatre, zatim dodajte prethodno umućenu smjesu. Vratite lonac na šporet i uz stalno miješanje kuhajte još jednu do dvije minute, dok se puding ne zgusne.
Vrućem pudingu prekrijte površinu plastičnom folijom da se ne stvori korica, pa ga ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu
Maslac miksajte dok ne postane svijetao i kremast, zatim u njega postepeno dodajte ohlađeni puding i dobro umutite da dobijete glatku kremu.
Banane isijecite na kolutiće. Šlag umutite mikserom do željene čvrstoće.
Sastojci
200 g keksa s maslacem
425 ml mlijeka
40 g šećera
200 g omekšalog maslaca
2 velike banane
500 ml Šlaga
Za dekoraciju:
sušene banane
drobljeni keksi
Radiosarajevo.ba