Mala zajednica, veliki talent: Iz školske klupe u Travniku do najboljih 200 inženjerki svijeta

U svijetu inženjerske struke, pronalazak iznimnih talenata nije nimalo lak zadatak. No, još je zahtjevnije pronaći takav talent na malom području poput Srednjobosanskog kantona, konkretno u gradovima Travniku i Vitezu.

Na nedavnoj internacionalnoj konferenciji o inženjerkama, koja je okupila vrhunske stručnjake iz cijelog svijeta, istaknulo se ime ove male ali moćne zajednice: tri iznimne inženjerke koje su zaslužile mjesto među top 200 najboljih inženjera na svijetu. Što je još impresivnije, ove tri dame ne samo da dijele izvanrednu stručnost, već i snažno prijateljstvo koje traje dugi niz godina.

Dvije sestre, zajedno sa svojom dugogodišnjom prijateljicom, uspješno su se istaknule u globalnoj konkurenciji svojim izvanrednim doprinosima u inženjerskom polju. Ono što je posebno zanimljivo jest činjenica da su ove tri talentirane žene ne samo dijelile klupu u srednjoj školi KŠC Petar Barbarić u Travniku, već su zajedno gradile svoje snove od najranijih dana.

Monika Barišić, inženjerka elektrotehnike, radi kao product owner. Ana Marija Barišić, također inženjerka elektrotehnike s fokusom na automatiku i sustave, trenutno obavlja dužnost voditelja tima za automatizaciju poslovnih procesa. Renata Križanac, inženjerka građevine, obnaša funkciju voditelja projekata na području cijele Njemačke.

Njihov put do globalnog priznanja nije bio lak. Kroz izazove i prepreke, ove dame su pokazale nevjerovatnu odlučnost i predanost, istovremeno inspirirajući mnoge mlade ljude u svojoj zajednici da slijede svoje snove i vjeruju u sebe. Njihov uspjeh nije samo njihov lični trijumf, već i simbol mogućnosti koje se otvaraju kada se talent susretne s predanošću i podrškom.

Njihova priča podsjeća nas da izvanrednost ne poznaje granice, niti poštivanje geografskih ograničenja. Umjesto toga, ona cvjeta u srcu onih koji se usuđuju sanjati i raditi predano kako bi ostvarili svoje ciljeve. Dok se ove tri inženjerke slave kao ponos svoje zajednice, njihov uspjeh služi kao podsjetnik svima nama da su granice samo iluzija, a snaga volje i prijateljstva može učiniti nemoguće – mogućim.

Izvor: Travnicki.INFO

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print