Mala škola pozorišta Donji Vakuf nastupila u Jajcu

U VELIKOJ POZORIŠNOJ DVORANI JU „DOM KULTURE JAJCE“ JAJCE ODIGRANA JE DJEČIJA PREDSTAVA „PATULJAK I SEDAM SNJEGULJICA“ DJEČIJEG POZORIŠTA DONJI VAKUF, A U OKVIRU PROGRAMA OBILJEŽAVANJA 22. FEBRUARA/VELJAČE DANA OPĆINE JAJCE.

Velika sala Doma kulture Jajce bila je ispunjena do posljednjeg mjesta,  mališani iz OŠ „Berta Kučera“, OŠ „13 Rujan“, Dječijeg vrtića „Bare“ Jajce i PPU „Emina“ Jajce uživali su u veselim šumskim avanturama patuljka Mravuljka, sedam razmaženih Snjeguljica, princa Hajvanka i gladnog vuka koji je zalutao na putu do Crvenkapicine bake.

Predstava  u režiji i adaptaciji Zine Šahović-Kulašin,  a po motivima tetksta Tode Nikoletića govori o patuljku Mrvuljku, kojem su tri nestašne šumske vile iz dosade napravile smicalicu, pobrkale priču i poslale mu u bajku sedam razmaženih Snjeguljica. Da! Sedam! Jadnika je snašla muka, pa svakoga dana mora da im služi i ispunjava želje. U bajku stiže princ Hajvanko iz kraljevstva za kojim je poludjelo svih sedam Snjeguljica i gladni vuk koji je zalutao na putu do Crvenkapine bake. Njih trojica, bespomoćni u namjeri da se riješe razmaženih Snjeguljica, smišljaju iznova planove, dok sedam Snjeguljica ne odustaje od svojih prohtjeva.

U predstavi su igrali: Kerim Memiš, Suana Verem, Emra Kolašinac, Aiša Zahirović, Fatima Gekić, Elma Hadžiabdić, Amna Džihan, Esma Abdagić, Sumeja Hadžiabdić, Džana Vinčević, Ajna Jusufija, Medina Tahirović, Sara Slipac i Naida Vrebac.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print