Magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove

0
19

U Bosni i Hercegovini jutarnja magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.

– Kolovoz je mjestimično vlažan, a pažnju skrećemo na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog izvođenja neophodnih radova na autoputu A-1, na dionicama Kakanj – Visoko (most u naselju Dobrinje) i Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla – Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Sporije saobraćanje, zbog izvođenja sanacionih radova, aktuelno je i na putnim pravcima: Konjic – Jablanica (u tunelu „Crnaja“), Donji Vakuf – Jajce, Topčić Polje – Žepče, Grude – Ljubuški, Livno – Šuica, Hutovo – Stolac i Jezero – Šipovo.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.