Los Angeles / Ko će biti voditelj 93. dodjele Oscar: Na spisku brojni poznati glumci

0
31

Američka Akademija filmskih nauka i umjetnosti saopćila je danas spisak glumaca i poznatih ličnosti koji će biti voditelji 93. ceremonije dodjele Oscara 25. aprila u dvorani Dolbi u Los Anglesu, među kojima su zvijezde Harrison Ford, Brad Pitt i Halle Berry.

Na spisku se nalaze i Renee Zellweger, Joaquin Phoenix, Laura Dern i reditelj Bong Joon Ho čiji je film Parazit prošle godine osvojio glavnu nagradu, Oscara za najbolji film, saopćili su producenti ceremonije.
Glamuroznu noć Oscara vodit će Glenn Veiss, poznati stručnjak za ovu vrstu događaja, ali uz pomoć reditelja Steven Soderbergh koji je zadužen za produkciju.

Akademija je saopćila da će 93. ceremonija biti tradicionalno održana u dvorani Dolbi u Los Angelesu, ali će biti uključenja i sa drugih mjesta.
Svim nominovanim je upućeno pismo u kojem se traži njihovo fizičko prisustvo na ceremoniji.

“Trudit ćemo se da pružimo prijatno i bezbjedno veče za sve koji će biti fizički prisutni, kao i za milione ljubitelja filma širom svijeta”, naveli su organizatori i dodali da će na licu mjesta biti testovi za koronavirus.
Ove godine je film Mank, David Fincher u kojem glumi Gary Oldman postao favorit za Oscara jer je osvojio najviše, deset nominacija za tu filmsku nagradu.


Radiosarajevo.ba