Ljuti Krajišnici iz Ljubljane prvi stigli na večerašnju utakmicu u suncem okupanu Zenicu

0
42

Suncem obasjana Zenica spremno dočekuje večerašnji, vjerovatno i odlučujući duel za prvo mjesto u grupi 3 UEFA Lige nacija B, u kojem selekcija Bosne i Hercegovine na Stadionu “Bilino polje” dočekuje Crnu Goru.

Došli autobusom

– Mi smo stigli iz Ljubljane. Došli smo da podržimo našu, bh. reprezentaciju, a kao što vidite Krajišnici su uvijek prvi. Došli smo autobusom iz Ljubljane, a stižu i četiri autobusa iz Krajine – Cazina, Bihaća, Bužima… – izjavio je Meisad Kugić. Najavljuje kako će ih u Zenicu tokom dana doći i oko 500.

Odavno je poznato da su sve karte u slobodnoj prodaji rasprodate te da se još mogu kupiti samo kod “tapkaroša”.

– Nisam primijetio da ima puno ulaznica u prodaji, jer su većina onih koji su odlučili doći na utakmicu već osigurali karte, ali ja svoje prodajem po dvostrukovećim cijenama nego su bili u slobodnoj prodaji. Znam da neki, naprimjer, za tribinu zapad traže i 50 KM, ali ja ih uvijek prodajem za 40 KM. Tako i ovoga puta – kaže jedan zenički “tapkaroš”.

Svi najavljuju, ali i prije svega priželjkuju, da će susret – kako na terenu tako i van terena, proteći u najboljem redu te da će se bh. navijači dostojno odužiti Crnogorcima za ukazano gostoprimstvo prilikom junskog gostovanja “Zmajeva” u Podgorici (1:1). Crnogorci su, podsjetimo, bh. navijačima kojima je zapaljen kombi kupili novi kombi.

Očekuje se velika grupa gostujućim navijača

Tako je danas i vlasnik zeničkog preduzeća “Strong” odlučio ponuditi gostujućim navijačima vlastiti parking te piće dobrodošlice, a busovački ugostitelj, vlasnik restorana “Kod Fehre” pored rijeke Lašve, u svom će objektu i ručkom častiti sve crnogorske navijače koji dođu na utakmicu. U tom se gradu ne naplaćuje ni parking uz Tržni centar “Džananović”.

S obzirom na činjenicu da još uvijek veliki broj građana porijeklom iz Crne Gore živi u Zenici i BiH, nema sumnje da će takvih primjera biti još.

Podsjetimo kako je i crnogorski selektor Miodrag Radulović, na sinoćnjoj pres-konferenciji na Stadionu “Bilino polje”, najavio kako će u Zenici stići i bodriti ih do sada najveća grupa navijača na nekom gostujućem meču.

Izvor: Dnevni avaz