Lasić o brzoj cesti: Struka blizu rješenja za Vitez, dionica Lot 5 gotova do kraja godine

Iako je prvobitni rok za završetak radova na dionici Lot 5 brze ceste od Viteza do Nević Polja bio do februara ove godine, nove projekcije kažu da bi to trebalo biti do kraja godine, kazao je u srijedu u Novom Travniku v. d. direktora JP Autoceste FBiH Denis Lasić.

– Uvijek ima nekih specifičnosti na terenu, na gradilištu, tako da je teško precizirati rokove. U ovoj kalendarskoj godini ova dionica bi trebala biti potpuno završena – rekao je Lasić.

Ono oko čega je projekt mijenjan nekoliko puta na različite zahtjeve iz lokalne zajednice, dio dionice oko Poslovne zone PC 96 u VItezu, uskoro bi, najavio je Lasić, trebalo biti riješeno.

– Ove godine trebali bismo raspisati da se tender za to područje radi isto u sklopu dogovora s lokalnom zajednicom. Bez obzira na sve, moramo poštivati zahtjeve lokalne zajednice. Tu imamo određene specifičnosti, ali struka je u završnoj fazi da i to “blagoslovi”, tako da ćemo ići i u raspisivanje tog dijela – kazao je Lasić.

U zgradi Općine Novi Travnik danas je održan sastanak koji je rezultirao potpisivanjem Sporazuma između JP Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) i Općine Novi Travnik.

Sastanku su nazočili ministrica prometa i komunikacija u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Andrijana Katić, vršitelj dužnosti direktora JP Autoceste FBiH Denis Lasić, te načelnik Općine Novi Travnik Stjepan Dujo.

Sporazum ima za cilj olakšati saradnju između JP Autoceste FBiH, izvođača radova i lokalne zajednice tijekom izgradnje dijela brze ceste Lašva – Nević Polje, posebno na području LOT 5: petlja Vitez – izlaz iz poslovne zone – petlja Nević Polje.

izvor: Fena

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print