Lana Pudar se iz Rijeke vraća sa medaljom, novim rekordom i glavnom nagradom mitinga

0
23

Proteklog vikenda u Rijeci održao se 14. međunarodni plivački miting “Victoria – Primorje”, na kojem je nastupilo više od 700 plivača iz Italije, Austrije, Ukrajine, Slovenije, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Bh. plivačica Lana Pudar bila je najbolja na 14. međunarodnom plivačkom mitingu “Victoria – Primorje” te je postala i nova državna rekordera u disciplini 200 metara slobodno.

Najbolja bh. sportašica Lana Pudar zabiježila je odličan nastup na ovom mitingu. Nastupila je u četiri discipline, 100 i 200 metara delfin i 100 i 200 metara slobodno i opet pokazala svoju klasu.

U disciplini 200m delfin isplivala je svoje najbolje vrijeme u ovoj godini 02:10.55, koje iznosi 812 FINA bodova, dok je u disciplini 100 metara slobodno osvojila je prvo mjesto u svojoj kategoriji i treće mjesto u apsolutnoj kategoriji s vremenom 57.24.

Ovi rezultati bili su dovoljni da u zbiru dva najbolja rezultata iz finalnih utrka, Lana osvoji glavnu nagradu mitinga i bude proglašena najboljim plivačem mitinga i u ženskoj i muškoj konkurenciji.

“Vrlo vrijedni rezultati za ovaj dio godine, ali pred Lanom je još puno rada, treninga i priprema kako bi se ispunili svi ciljevi i zadaci koji su pred njom u ovoj i narednoj godini. Narednog vikenda Lana Pudar i Danis Harmandić će na sarajevskom olimpijskom bazenu Otoka braniti boje naše države na četveromeču država Srbija – Hrvatska – Slovenija – Bosna i Hercegovina”, poručili su iz Kluba Vodenih Sportova Orka.

izvor:radiom.ba