Do kraja sedmice kiša i snijeg, minusi u jutarnjim satima

0
71
padine Bagine strane pod snijegom na prvi dan proljeca 2007 godine

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Bosni će većinom padati snijeg. Tokom dana, najmanje padavina na istoku i sjeveroistoku Bosne gdje je lokalno moguća slaba kiša i susnježica. Krajem dana i tokom večeri, susnježica i snijeg se očekuju i u ovim djelovima. U Hercegovini kiša, na planinama snijeg.

Petak

U našoj zemlji oblačno vrijeme. U Bosni će većinom padati snijeg ili susnježica.

Na istoku i sjeveroistoku Bosne sa kišom i susnježicom. U Hercegovini kiša, na planinama snijeg.

Više padavina u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Prognozirana količina padavina od 2 do 10, a u Hercegovini od 15 do 25 litara po metru kvadratnom, lokalno i više.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 3, na jugu od 2 do 6, a najviša dnevna od 1 do 6, na jugu zemlje između 7 i 11 stepeni.

Subota

Oblačno vrijeme u BiH zadržat će se i prvog dana vikenda. U Bosni sa susnježicom i slabim snijegom. Tokom dana, postupan prestanak padavina. U Hercegovini bez padavina.

Jutarnja temperatura zraka uglavnom između -4 i 1, na jugu od 2 do 5, a najviša dnevna od -1 do 5, na jugu zemlje do 9 stepeni.

Nedjelja

U Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa mrazom u jutarnjim satima. Tokom dana, sa susnježicom i snijegom u Bosni. U Hercegovini sa kišom, a u planinskim djelovima Hercegovine kiša će prelazit u susnježicu i snijeg.

Jutarnja temperatura zraka uglavnom između -8 i -2, na jugu od 1 do 3, a najviša dnevna od -5 do 1, na jugu zemlje do 6 stepeni.