Košarkašica KK Promo Kanita Smajić,odlazi u Tuzlu u veliki košarkaški centar

0
413
Nakon zapaženih nastupa, tokom trajanja košarkaškog kampa Promo 2020, naša mlada članica Kanita Smajić dobila je poziv da se priključi podmlatku nekadašnjeg evropskog prvaka u ženskoj košarci – ekipi Jedinstvo Dženex iz Tuzle.
Kanita je rođena 9. marta 2006. godine, trenirala je odbojku tri godine, te je košarku počela trenirati u augustu prošle godine. Već na jesenjem Promo Girls kupu bila je najbolja igračica, koja je vodila ekipu do osvajanja prvog mjesta. Treneri i ostali gosti nedavno održanog kampa Promo 2020 zapazili su Kanitin talenat, te će dobiti šansu za dalji razvoj u Tuzli, velikom košarkaškom centru, poznatom u cijeloj Evropi po ženskoj košarci. Inače, Kanita je dokaz stare poslovice da iver ne pada daleko od klade.
Naime, njen otac je jedan od najboljih fudbalera u historiji našeg grada, Edin Ećo Smajić, koji je svojevremeno bilježio nastupe i u državnoj reprezentaciji, te je i danas istaknuti sportski radnik.
Uz zadovoljstvo što je ovogodišnji kamp, u organizaciji našeg kluba, na ovaj način dobio još više na značaju, našoj Kaniti želimo mnogo sportskog i svakog drugog uspjeha u budućnosti.