Konzum u Zenici zatvorio najveći supermarket, u augustu otvorenje Binga

0
70

Jedan od najvećih Konzumovih maloprodajnih objekata u BiH  je zatvoren, a prema informacijama portala Klix.ba na istom mjestu uskoro bi trebao biti otvoren Bingo centar.

Ova informacija za Klix.ba potvrđena je iz više izvora, dodajući da zatvaranje Konzuma u Zenici nema veze sa aktualnom situacijom i problemima ove firme na tržištu.

 Naime, nakon otvorenja Shopping centra “Džananović” prije devet godina poslovni prostor u kojem se nalazio Konzum kupio je tadašnji Hippo Leasing koji je iznajmljivao prostor. Nakon restruktuiranja Hippo grupacije u Addiko banku, odlučeno je da se nekretnine prodaju, tako da je vlasnik prostora u proteklih nekoliko mjeseci postao Bingo.

 Prema neslužbenim informacijama, Bingo bi 4. augusta trebao otvoriti vrata Zeničanima u novootvorenom objektu u Shopping centru Džananović, a za sada nisu poznati detalji.

 Konzum je u Shopping centru “Džananović” otvoren 2008. godine uz prisustvo čelnika iz Konzuma BiH i Hrvatske. Bingo već posjeduje manje samoposluge u Zenici te hipermarket u Lukovom Polju koji je nedavno renoviran i koji predstavlja najveći prodajni objekt u Zenici.

 

                                                                                                                                                                                                               /izvor:klix.ba/