Konaković o zabrani ulaska Selme Bajrami u Srbiju: ‘Pozivam Vučića i Dačića da se oglase’

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković organizirao je u srijedu, 24. januara, konferenciju za medije povodom prve godine mandata na čelu ovog ministarstva.

Konaković je, između ostalog, govorio i o pjevačici iz Bosne i Hercegovine Selmi Bajrami, koja je u ponedjeljak, 22. januara, zadržana na aerodromu u Beogradu, a potom vraćena u BiH.

To što rade u Srbiji je crna rupa. Da li je Vulin (bivši šef BIA-e, op.a.) taj koji može da donese ove odluke za bilo koga koji izrazi bilo kakav stav. Feđu Štukana su zadržali jer je rekao svoj stav. Sanksionisanje tih ljudi pokazuje da vlasti u Srbiji imaju tu tamnu stranu”, kazao je Konaković.

Zatim je dodao…

Pozivam Aleksandra Vučića i Ivicu Dačića da se oglase. Da li je ovo vlastiti stav države ili ne mogu kontrolisati sigurnosne sisteme. Ponosimo se svojom demokratijom i nećemo uzvraćati istom mjerom. Mi to ne radimo, sloboda govora je zagarantovana, kao i iskazivanje mišljenja. Ne smije zaboraviti da je Aleksandar Vulin onaj koji je studenticama koje su veličale ratne zločince ponudio stipendiju u Beogradu. Srbija mora reći šta je njeno pravo lice, ono što slušamo o evropskim integracijama ili ovo koje gledamo i doživljavamo sa našim građanima”, podvukao je Konaković.

Podsjetimo, bosanskohercegovačka pjevačica Selma Bajrami zadržana je 22. januara na beogradskom aerodromu kada je pokušala da uđe u Srbiju.

Iz Srbije su naveli da je Bajrami zadržana na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” i odmah ukrcana u avion kojim je vraćena u Sarajevo.

Radiosarajevo.ba

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print