Konačno otkriveno u kakvom se stanju nalazi legendarni Mihael Šumaher…

0
175

Više od šest godina je prošlo otkako se Šumaher, sedmerostruki svjetski prvak u formuli 1, oporavlja od posljedica teške nesreće na skijanju. Nijemac je zadobio teške ozljede mozga, bio je u komi, a ni danas se ne zna kakvo je točno njegovo stanje

Arhiv

Šumaher: Budan je i diše

FOTO: ARHIV

Mihael Šumacher (51) je budan i diše. Vjerojatno može i sjesti, čak možda i napraviti neki korak uz pomoć drugih, ali ne više od toga, rekao je neurolog Erich Riederer u dokumentarnom filmu francuskog TMC-a, čije riječi prenosi talijanska Gazzetta dello Sport, javlja večernji.hr.

Više od šest godina je prošlo otkako se Šumaher, sedmerostruki svjetski prvak u formuli 1, oporavlja od posljedica teške nesreće na skijanju. Nijemac je zadobio teške ozljede mozga, bio je u komi, a ni danas se ne zna kakvo je točno njegovo stanje.

Njegova obitelj odlučila se na privatnost i cijelo je vrijeme od javnosti skrivala detalje o Schumacherovom stanju.

– Mislim da je ovo najviše što će on moći. Ozljede koje je zadobio su trajne prirode i ne postoji reverzibilan proces koji bi ga doveo u prijašnje stanje. On je u svojevrsnom vegetativnom stanju što znači da je budan, ali da ne odgovara”, kazao je neurolog.

Podsjetimo, Schumacher je 2013. nastradao na skijanju u francuskim Alpama, gdje je odlutao sa skijaške staze, naletio na kamen te udario glavom u stijenu. Srećom, imao je kacigu koja mu je spasila život, ali je završio u komi. 2014. se probudio iz kome te se nalazi na kućnoj njezi.