Kompletiran najluđi transfer sezone, Danjuma stigao u Tottenham

0
40

Nizozemski reprezentativac Arnaut Danjuma i zvanično je postao novi igrač Tottenhama te se tako zaključio najluđi transfer sezone.

Naime, Danjuma je prvo tražio transfer iz Villarreala koji ga je pustio u Everton budući da je engleski klub očajnički traži igrače s kojima bi se izvukao iz problema.Nizozemac je trebao stići na posudbu s opcijom otkupa ugovora i Frank Lampard bi dobio igrača kojeg je želio.

Danjuma je povodom toga stigao u Liverpool, odradio ljekarski pregled, fotografisao se u Evertonovom dresu, a klub je dogovorio presicu i predstavljanje za danas.Preostao je samo potpis ugovora, ali onda je krenuo cirkus budući da je sinoć stigla vijest da je otkaz dobio Frank Lampard koji je i želio Danjumu.

Nizozemac je shvatio da mu se ipak ne igra u Evertonu pa je doslovno pobjegao iz Liverpoola, sjeo na avion za London i pojavio se u Tottenhamu.

Ekspert za transfer Fabrizio Romano sinoć je objavio da će Danjuma danas odraditi ljekarski pregled i nakon toga će potpisati ugovor s Tottenhamom, što se i dogodilo.

Danjuma u Tottenham dolazi na posudbu bez ikakve obaveze otkupa ugovora iako neki mediji tvrde da Tottenham ima opciju otkupa za 30 miliona eura.

Izvor: Klix.ba