Kompaniji “Binas” Bugojno potrebno 35 radnika zbog proširenja proizvodnih kapaciteta

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije dalo je saglasnost kompaniji „Binas“ d.d. Bugojno da u radni odnos primi još 35 radnika, a s ciljem organizovanja rada u dvije smjene u određenim pogonima kompanije, te proširenja proizvodnih kapaciteta i ispunjavanja obaveze prema klijentima.
Iz Ministarstva navode da je namjenska industrija Federacije Bosne i Hercegovine generator razvoja Federacije BiH, te da je jedna od kompanija koja doprinosi tome i bugojanski „Binas“.
– Nepovoljni procesi poslovanja, dugogodišnje stagniranje u radu, neizvršavanje obaveza prema radnicima i kupcima su iza „Binasa“ koji danas zapošljava više od 400 radnika. Zbog povećanja obima proizvodnje, početkom 2024. godine u radni odnos primljena su 92, a u narednom periodu taj broj će se povećati – navodi se u saopćenju Ministarstva.
Dodaju da je potreba za Binasovim proizvodima velika, što je prilika da se kompanija dodatno razvije.
– Posebno nas raduje povećanje broja zaposlenih i kapaciteta proizvodnje u namjenskoj industriji. Binas je kompanija koja svojim primjerom pokazuje kako se radom i zalaganjem dolazi do razvoja industrijske proizvodnje u FBiH, kazao je ministar Lakić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.
Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print