Kompanija “Ginex” uplatila 50.000 KM goraždanskom Domu zdravlja

0
18

Sredstva će biti iskorištena za nabavku zaštitne opreme za zaposlenike naše zdravstvene ustanove, ali i drugu opremu koja nam je neophodna zavisno od razvoja epidemiološke situacije

Kompanija namjenske industrije “Unis Ginex” Goražde Domu zdravlja “Dr. Isak Samokovlija” danas je uplatila 50.000 KM za nabavku neophodne opreme u borbi sa pandemijom koronavirusa.

Direktor te zdravstvene ustanove dr. Edin Čengić istakao je da je riječ o značajnoj donaciji koja je obezbijeđena u pravom trenutku.

– Sredstva će biti iskorištena za nabavku zaštitne opreme za zaposlenike naše zdravstvene ustanove, ali i drugu opremu koja nam je neophodna zavisno od razvoja epidemiološke situacije. Veoma smo zahvalni direktorici kompanije “Ginex” Muneveri Fočo jer ovo je zaista prva veća novčana donacija za našu ustanovu i sredstva će naravno biti utrošena namjenski – istakao je dr. Čengić.

Naglasio je da je zanavljanje opreme nužno i u toj zdravstvenoj ustanovi čiji su uposlenici svakodnevno angažovani.

– Pored centralnog objekta i porodičnih ambulanti, naši mobilni timovi su svakodnevno na terenu jer postoji potreba za masovnijim testiranjima. Zaštitna oprema u tom smislu nam je i više nego neophodna a brzo se potroši – kazao je direktor Doma zdravlja “Dr. Isak Samokovlija” Goražde.

Izvor: fokus.ba