KO SBB SBK-a: Održan sastanak sa predsjednicima općinskih odbora

0
250

Predsjednik  KO SBB SBK-a  Almir Švago danas, 06. aprila 2018. godine održao je radni sastanak sa predsjednicima općinskih odbora SBB SBK -a.

Na sastanku prisutni su upoznati sa stanjem i aktivnostima u općinama,sa posebnim akcentom na rad izabranih vijećnika u općinskim vijećima, te poduzetim aktivnostima na pripremi za predstojeće izbore.

Izraženo je zadovoljstvo činjenicom da je, naročito nakon provedenih unutarstranačkih izbora, povećan broj novih članova SBB u svim općinama SBK- a- navodi se u saopćenju za javnost KO SBB SBK-a.

SBB traži od Ministarstva poljoprivrede,vodoprivrede i šumarstva da se aktivno uključi u problematiku formiranja otkupne cijene maline,kako se ne bi ponovila situacija od prošle godine, kada su proizvođaći malina bili znatno oštečeni otkupnom cijenom.- jedan je od zaključaka današnjeg sastanka.

Isto tako SBB očekuje da Vlada SBK, što prije, pristupi potpisivanju Kolektivnog ugovora iz oblasti obrazovanja, kako bi se spriječila eventualna obustava rada zaposlenih u obrazovanju, a što bi na kraju najviše ispaštali učenici u SBK-a.