KO SBB-a i DF-a SBK počeli sa pregovorima

 

Večeras je u prostorijama Općinskog odbora Saveza za bolju budućnost Bugojno održan sastanak Pregovaračkih timova Kantonalnih odbora Saveza za bolju budućnost (SBB) i Demokratske fronte (DF) Srednjobosanskog kantona.

Pregovaračke timove činili su predsjednici Kantonalnih odbora ove dvije stranke Almir Švago (SBB) i Amir Orlović (DF). U Pregovaračkom timu SBB-a bili su još : Đemal Bilanović, Tarik Šečić i Senad Zahirović, dok su u Pregovaračkom timu DF-a bili i : Edin Mašić, Nedžad Muminović i Muhamedin Durmić.

Tokom jednoiposatnog sastanka najviše riječi bilo je o početku implementacije potpisanog koalicionog sporazuma predsjednika SDA, SBB i DF oko uspostave vlasti na svim nivoima u Bosni i Hercegovini, sa akcentom na Srednjobosanski kanton. Jednoglasno je donesen zaključak da će SBB i DF u budućim aktivnostima oko implementacije dogovorenog sporazuma u Srednjobosanskom kantonu nastupati zajednički. Također, razgovaralo se i o eventualnim mogućnostima zajedničkog nastupa na narednim lokalnim izborima u našoj zemlji.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print