Ko je osumnjičeni za trostruko ubistvo u Splitu

U SPLITU je u subotu usred dana došlo do trostrukog ubojstva.

U samom centru Splita, u Ulici Šperun i u Ramilovićevoj ulici, došlo je do pucnjave iz automatskog oružja. Dva su muškarca umrla na licu mjesta, a treći je umro nešto kasnije u bolnici.

Ubojica je strastveni pomorac

Ubijeni su Marino Paić, Marin Boban i Jurica Torlak.

Paić i Boban preminuli su na licu mjesta, dok je Torlak preminuo navečer u bolnici. Paić i Torlak su stari poznanici policije.

Za njihovo ubojstvo osumnjičen je F. Z., koji je inače pomorac. Zavadlav je navodno ubio trojicu muškaraca jer su mu maltretirali brata. U svom pohodu koristio je kalašnjikov.

Prema nekim informacijama, motiv napada bi mogla biti osveta. Naime, kako smo saznali od više izvora, Zavadlav, odnosno njegova uža obitelj, od ranije su imali problema s nekima od ubijenih. Navodno se radi o dugovima i drogi. To je obitelj ubojice, konkretno jednog od njegove braće, dovelo u sukob s danas ubijenima. Oni su navodno dolazili u kuću obitelji ubojice i prijetili. U tome se možda može naći razlog ovog trostrukog ubojstva. Navodno je Zavadlav imao u planu ubiti još neke osobe koje je tražio, ali ih nije pronašao.

Neslužbeno smo doznali da se radi o obitelji koja je živjela u prilično teškim uvjetima, a mladić koji je počinio trostruko ubojstvo posljednjih je godina bio na brodu.

Na Zavadlovom Facebook profilu ima puno fotografija brodova kojima on naglašava svoju ljubav prema pomorstvu.

U prosincu je bio na televiziji

Prije nešto više od mjesec dana dao je izjavu za Novu TV, čime se pohvalio na Facebooku.

“Hahah ovo su ustvari tražili gradonačelnika, ali kad su naišli na mene ipak su pitali šta ja mislin…”, napisao je Zavadlav u opisu ove fotografije.

Likvidirao ih i otišao, na internetu se pojavila snimka njega s oružjem u rukama

Podsjetimo, oko 15:30 prvo je upucan motociklist u Radmilovićevoj ulici. Drugi motociklist upucan je 500 metara dalje, na Šperunu. Jedan muškarac je ranjen u Radmilovićevoj, no i on je kasnije podlegao ozljedama.

Nakon ubojstava, netko je snimio Zavadlava kako šeće Splitom s kalašnjikovom u rukama. Snimka se munjevito proširila društvenim mrežama.

Opara: Ovo je desetljećima nezabilježen čin

Da je ubojica uhićen, potvrdio je splitski gradonačenik Andro Krstulović Opara.

“Ovo je desetljećima nezabilježen čin koji je potresao sve stanovnike našeg grada. Hvala policiji na brzom djelovanju i informiranju. Počinitelj je uhićen i to je u ovom trenutku najvažnije. Policija će uskoro izaći sa svim informacijama te će rasvijetliti cijeli slučaj”, napisao je Opara na Facebooku.

Policija se navečer službeno oglasila, potvrdili su da su uhićene dvije osobe

Osim Zavadlava uhićena je još jedna osoba, potvrdila je policija oko 21 sat. Navodno se radi o njegovom bratu.

“U Splitu su danas, 11. siječnja 2020. godine oko 15:40 sati u centru grada na dvije lokacije (Šperun i Radmilovićeva ulica) vatrenim oružjem ubijene tri osobe. Dva muškarca su preminula na mjestu događaja, a treći muškarac je preminuo naknadno u bolnici. Sve raspoložive policijske snage su odmah izašle na teren. U sklopu kriminalističkog istraživanja u službene prostorije dovedene su dvije osobe. Jedan od njih se dovodi u svezu s počinjenim kaznenim djelima, a za drugu osobu postoji vjerojatnost da raspolaže korisnim saznanjima. O događaju je obaviješten ŽDO u Splitu, te će se na mjestu događaja obaviti očevid”, priopćili su iz splitske policije.

Tko je bio ubijeni Torlak?

Jedan od trojice ubijenih, Jurica Torlak, imao je 38 godina. Kada je imao 22 godine, 2004., optužen je da je motociklom izazvao prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradala osmogodišnja djevojčica.

Sud je presudom prihvatio kvalifikacije iz optužnice da je Torlak, vozeći u pješačkoj zoni, s umišljajem kršio prometna pravila i time izazvao smrt osmogodišnje djevojčice. Torlak je optužen i zato što nije pomogao ozlijeđenoj djevojčici, za što je bio optužen i njegov suvozač Vedran Biuk, no odvjetništvo je odustalo od te optužbe.

Kao olakotne okolnosti optuženiku je, osim mladosti, priznato to što nije bio kažnjavan, što je priznao djelo i pokajao se. Torlak je suđenje čekao u pritvoru.

Vozio 52 na sat i oborio curicu

Nesreća se dogodila 22. siječnja 2004. godine, kad je Torlak u pješačkoj zoni, pred spinutskom osnovnom školom, motociklom Yamaha Crosser od 650 KS pri brzini od 52 km na sat srušio učenicu drugog razreda te škole Ivonu Lalić, odbacivši je na cestu.

Torlak i suvozač Biuk pali su s motocikla i, kako je istragom utvrđeno, zatim su ustali, uzeli motocikl i napustili mjesto nesreće. Djevojčici je pružena prva pomoć, no umrla je od posljedica teških ozljeda. Torlak je priznao da je kriv za nesreću i posljedice, no ne i zato što djevojčici nije pomogao.

Ivona Lalić zadobila je tešku ozljedu mozga, a od siline udara presječena joj je leđna moždina te je smrt nastupila gotovo trenutačno. Po sudskom vještačenju, s obzirom na takve ozljede, nije bilo objektivne mogućnosti za pružanje pomoći.

Prije 12 godina porezan je po vratu

Za Juricu Torlaka čulo se ponovno nakon što je izašao iz zatvora 2008. godine. Tada je porezan po vratu u sukobu s Adisom B.

Adis B. je u to vrijeme bio otac 16-godišnjakinje koja je bila djevojka 30-godišnjeg Michaela N.

Michael N. i Torlak bili su prijatelji, a Adis B. je Michaela N. napao sjekirom. U istom sukobu po vratu je porezan i Torlak.

izvor:index.hr

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print