Ko ide u šatore na granici? Solak pojasnio: Samo stranci, domaći idu kućama

0
171

Direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahridin Solak pojasnio je večeras ko će sve ići u šatore na graničnim prelazima prilikom ulaska u Bosnu i Hercegovinu. Kako je kazao, šatori su postavljani za strance, a bh. državljani koji se vraćaju kući idu u izolaciju u svojim domovima.

Naveo je da su šatori pripremljeni samo za strance, a da domaći putnici idu u izolaciju u svoju kuću. Na upit da li u šatore idu svi koji ulaze u našu zemlju, Solak je ponovio da to nije slučaj.

“Samo za strance, a domaći idu u svoju kuću i svoju izolaciju. Imam prijateljicu koja čeka supruga sa djetetom da dođe. Pripremljena mu je posebna kuća gdje će biti u izolaciji. Automatski će biti dovezen tu. Kolege iz Uprave za inspekcijske poslove rade ogroman posao, veoma važan posao”, naveo je Solak za Face TV.

“Nema nijedan putnik stranac, a da nije ušao u taj šator. Mi nemamo stranaca da ulaze”, kazao je Solak.

Kako je kazao, građani koji dođu, sa granice idu u svoju zonu izolacije

“Idu tamo gdje trebaju”, naveo je.

Izvor: N1

U skladu sa Odlukom Predsjedništva BiH i naređenjem Ministarstva odbrane BiH, Oružane snage BiH su prije dva dana krenule sa uspostavljanjem šatorskih naselja sa krevetima na osam graničnih prijelaza i to GP Izačić, GP Bijača, GP Brod, GP Gradiška, GP Rača, GP Šepak, GP Vardište i GP Klobuk.

N1