Knjiga „Mevludski šapat“ Esme Bandić-Softić predstavljena u Gradskoj biblioteci Travnik

Sinoć  je u okviru kulturne manifestacije „Dani šejha Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka 2022“ upriličena promocija zbirke priča „Mevludski šapat“ autorice Esme Bandić-Softić.

Nakon nekoliko knjiga poezije i romana, u Gradskoj biblioteci Travnik autorica se predstavila novom zbirkom priča, crtica i cjelovitih pripovijesti. Neke do njih su oštri i kratki rezovi socijalnog tkiva, a neke su pak cjelovite pripovijesti, alegorični prikazi čovjeka, njegovog bitisanja, putovanja svijetom i životom, prikazi traganja koje nikad ne prestaje niti se utišava.

Prema riječima promotora doc. dr. Dženana Kosa, priče Esme Bandić-Sofitć predstavljaju svojevrsnu potragu za identitetom i samorazumijevanjem njezinih protagonista u vremenu i prostoru.

Profesor bosanskoga jezika i književnosti Ermin Čelenka kazao je da zbirku možemo posmatrati kao put ka pronalasku unutrašnjeg mira na što i sam naziv zbirke asocira. Knjiga je objavljena u izdanju Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ Travnik. Promociju je moderirala doc. dr. Amela Bajrić.

Travnik.grad.info

 

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print