KK Promo uskoro radi u punom kapacitetu

0
61

Nakon što je pandemija koronavirusa prekinula sva sportska takmičenja i treninge, sve aktivnosti u KK “Promo” su bile stavljene na “čekanje. Čim je postepeno ukidanje mjera to dozvolilo, naše omladinske selekcije počele su s radom.

Također, uprava kluba je posljednjih dana intenzivirala svoj rad. Budući da je osiguran opstanak u prvoj ligi BiH, pred ljudima koji vode klub je zahtjevan posao oko pripreme ekipe i iznalaženja finansijskih sredstava za narednu sezonu.

Taj zadatak dodatno će otežati činjenica da je većina naših dugogodišnjih sponzora i partnera pretrpjela znatnu štetu u poslovanju tokom trajanja restriktivnih mjera.

Ipak, vjerujemo da će jedini donjovakufski prvoligaš, i jedan od rijetkih prvoligaša u Kantonu u bilo kojem timskom sportu, uspjeti da pripremi sve kako bi se najesen košarka vratila u našu dvoranu, dvoranu koja je, zahvaljujući divnim navijačima, bila jedno od najljepših sportskih borilišta u zemlji i regionu u posljednjih godinu dana.

Upravo naši vjerni navijači najvažniji su razlog da učinimo sve što možemo da u narednu sezonu uđemo ponovo snažni i spremni da stanemo na megdan svim sportskim rivalima. Donji Vakuf i najbolji navijači na svijetu, naš “Žuti tornado”, to zaslužuju, saopćeno je iz KK Promo Donji Vakuf.