KK “Promo” sezonu otvorio pobjedom

0
49

Donjovakufski košarkaši su sinoć u Sportskoj dvorani u okviru 1. kola A1 Lige FBiH ugostili ekipu “Gradine” iz Tešnja i slavili pobjedu rezultatom 99 : 94. Nešto više od 500 gledaoca je uživalo u kvalitetnoj i neizvjesnoj utakmici.

Prije samog početka, organizator je upriličio malu svečanost. Predsjednik UO Haris Hadžić  se zahvalio brojnim sponzorima kluba i općinskom načelniku, te im uručio prigodne poklone.

Iako su naši igrači cijelim tokom utakmice imali prednost, gosti su zahvaljujući Alminu Ibrahimkadiću koji je postigao 32 poena, od čega 6 trica, konstatno držali rezultatski priključak.  Imali smo priliku i vidjeti ovogodišnja pojačanja našeg kluba, prije svih 212 cm visokog centra Aldina Klinca, koji je postigao 17 poena, Farisa Preljevića i povratnika Dinu Alkića koji je ostvario dobar all round učinak (13 poena, 11 skokova i 3 asistencije).

Međutim, utakmicu su odlučila dva nosioca igre iz prošle sezone, Ranko Križanović i Arijan Radan. Prvi je bio permanentna opanost za protivnički koš i pogađao iz svih pozicija cijelim tokom utakmice, te na kraju brojao do 31 poen, čemu je dodao 5 skokova i 4 asistencije. Radan je odigrao ispod nivoa na koji nas je navikao prošle sezone, ali je na kraju imao nekoliko odličnih poteza kojima je prelomio utakmicu.

Odličan doprinos s klupe je dao i kapiten Feriz Vinčević koji je postigao 10 poena uz 8 skokova.

Naši košarkaši su odigrali nešto slabiju odbranu i dopustili dosta lakih poena gostima, od čega 10 trica iz 29 pokušaja.

Ovogodišnja ekipa Gradine je nedvojbeno jača od prošlogodišnje. Trener „Proma“ Suad Hodžić je priznao kako se nije nadao ovako teškoj utakmici, ali je istakao kako su gosti doveli dva vrhunska pojačanja iz Banja Luke koja su im podigla nivo igre.

KK “Promo” će i sljedeće kolo biti domaćin, ovaj put starim rivalima, ekipi Turbine iz Jablanice.