KK Promo poražen trojkom u posljednjoj sekundi

Sinoć je u Donjem Vakufu odigrana je utakmica 7. kola Lige za opstanak Prvenstva BiH za košarkaše između KK Promo Donji Vakuf i KK Leotar Trebinje, u kojoj su gosti slavili rezultatom 68:71 (26:16; 15:18; 12:18; 15:19). Utakmicu je obilježio momenat iz trinaeste minute, kada oba kapitena, Alkić i Đurasović, zbog međusobnog koškanja, dobili zaredom po dvije tehničke greške, što je značilo i automatsko isključenje iz igre.

Sigurno da je to više utjecalo na igru Proma, obzirom da je Dino Alkić možda i najvažnija karika u igri Momaka s Vrbasa. I pored toga, Promo je vodio većim dijelom utakmice. Ipak, u finišu je Leotar uspio da stigne do izjednačenja na 20 sekundi do kraja. U napadu Proma Petojević ne uspijeva izići iz blokova i lopta Košanina završava van granica terena. I onda, bukvalno u zadnjoj sekundi, Milović pogađa trojku za pobjedu Leotara.

Marko Rikalo dao je 22 poena za Leotar, Vasilije Milović 15, Stefan Glogovac 11, a Srđan Milanović 10 poena. Za Promo, Nedeljko Košanin 16, David Zool 13, Kieffer Punter 9, Vasilije Kovačević 8, Igor Josipović 7, Nikola Petojević 6, Dino Alkić 5, te Nikola Vasilevski i Denis Halilčević po 2 poena.

Kako su poručili su iz kluba, “Zaista rijetko u ovim izvještajima komentarišemo suđenje, ali večeras su svi prisutni u dvorani stekli dojam da je sudijska trojka Bajgorić-Pelja-Hasić “ukrala šou”. Naime, Leotar i Promo su dvije ekipe koje godinama igraju neizvjesne utakmice, ali bez ikakvih izraženih tenzija među igračima, naprotiv, sve je uvijek proticalo u zaista pravom sportskom i fer nadmetanju. Od ove utakmice očekivalo se isto, da bude mali sportski praznik za publiku, obzirom da rezultatski ne rješava ništa važno ni jednima ni drugima. A onda dobijemo meč u kojem je dosuđeno ukupno sedam tehničkih grešaka i bespotrebno se stvori nervoza i tenzije, situacija u kojoj igra pada u drugi plan. Šta će u konačnici biti zapisano od strane delegata o suđenju na današnjoj utakmici, zaista nije važno, to je stvar struke i propisa, ali situaciju u kojoj nijedna od ekipa nije zadovoljna sudijskom trojkom rijetko se viđa. Ekipi Leotara iskreno čestitamo na pobjedi, sjajan su tim i žao nam je jedino što utakmicu nećemo pamtiti po lijepim potezima i akcijama, nego po stvarima koje su najmanje sport, a za koje u ovom slučaju nisu krivi igrači i treneri ekipa”.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print