KK “Promo” : Pobjeda pretpionira, porazi juniora i pionira

U nedjelju 18.12.2022. godine KK “Promo” ugostio je  ekipu ŠK “Prvi koš” Vitez u kategoriji pionira i juniora, a nakon toga pretpioniri su igrali utakmicu sa KK “Star” Fojnica.
Izvještaj sa utakmica KK”Promo”:
Prva na programu pionirska utakmica. Opet naš sjajni tim pionira nije mogao protiv fizički jako dominantnije ekipe Prvog koša. Naši momci su dali sve od sebe krajem trećeg perioda i skoro se vratili u utakmicu, ali za nešto više, nismo mogli. Krajnji rezultat utakmice glasio je 47:77 u korist gostiju.
Druga utakmica je bila između juniora ove dvije ekipe. Naši momci ulaze u utakmicu bez povrijeđenog kapitena Imamovića, te Ždralovića, kao i Bašića koji je u porodičnoj posjeti Njemačkoj. Tako bez dva glavna organizatora igre te krila sve je ukazivalo na lagan pljen naših prijatelja iz Viteza.
Ali nešto su se pitali i naši momci, koji su u vodstvu od samog starta, agresivni sa dobrom odbranom i napadom skoro bez ikakve rotacije sa klupe gdje su skoro svi bili pioniri i predpioniri.
Momci su izborili produžetak uz malo više sreće i pobjedu u regularnom djelu. U produžetku podjednaka borba gdje gosti odnose pobjedu rezultatom: 78:83
Bez obzira na poraz čestitamo našim momcima na borbenosti i volji za pobjedom bez tri igrača iz prve petorke.
Fantastični su bili: Luka Marković (42 pts) sa jedne kao i Velid Ugarak (40) sa druge strane postigli su po 10 trojki.
Predpioniri na kraju rutinska pobjeda protiv KK “Star”
Od prvog minuta se vidjelo da pobjeda neće doći u pitanje. Utakmicu je završena rezultatom 14:34
na našoj klupi je bilo 25 dječaka i to je najveća pobjeda, a onaj koji se naviše nametnuo je Emir Orahovčić u svojoj prvoj utakmici, pored standardno dobrih Sultanovića, Taslidžana, Omeragića, Draginovića, Alkića i ostalih.
Ujedno ovo su bile posljednje utakmice prije novogodišnje pauze, naredne utakmice su tek kajem januara, što nam daje vremena da kroz treninge popravimo uočene greške i iz dana u dan napredujemo.
Ova zimska pauza jeste najbolji trenutak da se priključite KK “Promo” porodici da se zajedno družimo, treniramo, napredujemo i uživamo u najljepšem sportu.
Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print