KK PROMO najuspješnija ekipa u muškoj konkurenciji u 2015. godini

0
47

Na održanoj manifestaciji Izbora najboljih sportista i sportskih ekipa SBK za 2015. godinu, KK PROMO iz Donjeg Vakufa proglašen je najuspješnijom ekipom u muškoj konkurenciji.

Iako su već nekoliko sezona u samom vrhu takmičenja košarkaške A-1 lige KSBiH, KK Promo Donji Vakuf je proteklu takmičarsku godinu obilježio samo uspjesima i izuzetnim rezultatima, koji su potvrda kvalitetnog i predanog rada svih segmenata ovog vrijednog i uzornog sportskog kolektiva.

Iako domaće utakmice odigravaju u Travniku, a treninge u neadekvatnoj i neuslovnoj školskoj fiskulturnoj sali u svom gradu, košarkaši „PROMA“ su proteklu sezonu završili na četvrtom mjestu u ligi i izborili plasman u doigravanje za Ligu 12 -PL KSBiH, kao jedini predstavnici u ovom rangu takmičenja sa područja Srednjobosanskog kantona. Skor na kraju sezone bio je zaista impresivan, od 20 odigranih utakmica, 16 pobjeda i samo 4 poraza.

Impresivno su osvojili KUP SBK, a u četvrtfinalu KUP-a BiH nepremostiva prepreka bili su šampioni BiH, sarajevski „SPARSI“.

I nisu samo seniori, napravili vrhunski rezultat. I juniori, kadeti i pioniri kluba u svojim ligama zauzimaju vodeća mjesta na tabeli, a trend vrhunskih rezultata i progresivne forme nastavljen je i u tekućoj takmičarskoj sezoni, gdje seniorska ekipa prvu polusezonu u A-1 ligi završava u sredini tabele, a i mlađe selekcije slijede primjer svojih starijih klupskih kolega.

Na Izboru sportiste Donjeg Vakufa za 2015. godinu, KK Promo proglašen je najuspješnijim sportskim kolektivom u 2015. godini.