KK Promo i prijatelji prikupili 4.308 KM za liječenje sugrađana

KK Promo je jučerašnju utakmicu protiv Sparsa iskoristio da provede humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za liječenje naših sugrađana: Semre Žuljko, Amara Hubera i Abasa Rujanca. Ukupno, od prodaje ulaznica i učešća igrača i osoblja obje ekipe, prikupljeno je 4308 KM.
Iznose od po 1436 KM oboljelim i njihovim porodicama danas su uručili kapiten Proma Nedim Mustafica, prvotimci Admir Džihan i Dino Alkić, te treneri mladih selekcija Amna Rejhan, Sara Kilim i Amer Čaluk Kale.
KK Promo Donji Vakuf se zahvaljuje:
svim stanovnicima općine Donji Vakuf koji su uzeli učešće u ovoj najvažnijoj “utakmici” sezone, koja je vrijednija od opstanka u Premijer ligi, prvotimcima i staff-u KK PROMO Donji Vakuf, igračima i rukovodstvu OKK SPARS Sarajevo, privrednim kolektivima i ljudima dobre volje sa područja općina Donji Vakuf, Jajce, Bugojno i Travnik, sportskim prijateljima sa Ilidže, iz Travnika i Turbeta, našim sugrađanima i prijateljima privremeno nastanjenim u Njemačkoj, Austriji, prijateljima iz Crne Gore-Podgorica, svim članicama i članovima Omladinskih selekcija KK PROMO Donji Vakuf i i njihovim roditeljima, kao i svima onima koji su podržavali i podržavaju ove humanitarne akcije a dali su svoj doprinos prikupljanja sredstava u organizaciji Humanitarnog udruženja Sokolica.
Ovo je najvrijednija pobjeda KK PROMO ove sezone koju smo ostvarili zajedno sa svima vama, bez akcija, skokova u odbrani i napadu, sa najvećim brojem poena. Onih ljudskih
Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print