Kina: U posljednja 24 sata registrovano 15 novih slučajeva oboljenja od Covid-19

0
31

Kina: U posljednja 24h od koronavirusa preminulo 11 osoba

Nacionalna zdravstvena komisija Kine saopštila da je u posljednja 24 časa od posljedica zaraze koronavirusom preminulo 11 osoba.

Iz komisije su naveli da je time broj preminulih od izbijanja koronavirusa povećan na 3.172 ljudi. Istakli su da je u posljednja 24 časa registrovano 15 novih slučajeva oboljenja od Covid-19.

U Kini je trenutno 80.793 registrovanih slučajeva zaraze koronavirusom, dok je 13.701 osoba hospitalizovano radi medicinskog posmatranja.

U Italiji se zatvaraju sve prodavnice, osim prehrambenih i apoteka

Italijanski premijer Đuzepe Konte najavio je da će sve prodavnice u Italiji biti zatvorene, osim apoteka i prodavnica hrane, kako bi se spriječilo širenje koronavirusa.

Italijanski premijer je zahvalio svojim sugrađanima, jer sarađuju i pridržavaju se ograničenja i restrikcija bez koje su u utorak stupile na snagu.

Međutim, Konte je na svom “Fejsbuk” nalogu napisao da Italija “…mora da preduzme dalje korake” i naredi zatvaranje svih trgovinskih radnji osim apoteka, prodavnica hrane i drugih esencijalnih artikala”, prenosi AP.

Ova rigoroznija ograničenja u svakodnevnom životu predstavljaju najnoviji napor vlade da se odgovori na sve ozbiljnije stanje sa koronavirusom.

Broj oboljelih u Italiji je za tri sedmice sa tri povećan na 12.462 slučaja.

Prvi smrtni slučaj u Grčkoj

Grčka je prijavila prvi smrtni slučaj od koronavirusa. Riječ je o šezdesetšestogodišnjem muškaracu koji se krajem februara vratio sa hodočašća u Izraelu i Egiptu.

Iz grčkog Ministarstva zdravlja su saopštili da je preminuli imao i druge zdravstvene probleme.

U Grčkoj je potvrđeno 99 zaraženih od virusa korona.

U odvojenom saopštenju ministarstva navodi se da su putnici trajekta u karantinu iz predostrožnosti jer je jedan od članova posade prijavio da se ne osjeća dobro. Član posade je prebačen na kopno radi daljih pregleda.

Lokalni mediji navode da je na brodu 341 putnik i 77 članova posade koji je trenutno usidren u luci ostrva Limnos.

izvor: bhrt.ba