Kenan Jugo na klupi “Proma” do kraja sezone

0
114

Nakon što je, prije dvadesetak dana, KK „Promo“ ostao bez prvog trenera, uprava kluba suočila se s problemom koji je trebalo što hitnije rješavati.

Tada je odlučeno da ekipu privremeno preuzme dosadašnji pomoćni trener Kenan Jugo. Već ranije, u sličnoj situaciji, Kenan je u dva navrata vodio tim, a prošle godine, nakon imenovanja za prvog trenera, ostvario je i povijesni plasman KK „Promo“ u Ligu 12. U skladu sa postignutim rezultatom, nije bilo dvojbe da se ovom mladom treneru ponudi trenerski posao i u najvišem rangu, ali su ga njegove druge obaveze sprječile da se prihvati ovog zahtjevnog posla.

Međutim, u novonastalim okolnostima naš Kenan, koji je prošao sve u klubu, kao igrač, trener, sekretar, blagajnik, član uprave, prihvatio je da igra ulogu „vatrogasca“ i da pokuša vratiti ekipu na pobjednički kolosijek. Pobjede nad ekipama „Kakanj“ i „Mladost“ pokazale su da je ekipa dobro odreagovala na promjenu trenera.

Zbog toga je Upravni odbor kluba donio odluku da Kenanu Jugi ponovo ponudi trenersku poziciju do kraja sezone, u kojoj našu ekipu čeka žestoka borba za opstanak u društvu najboljih. Zahvaljujemo Kenanu što je odlučio uskladiti svoje druge poslovne i porodične obaveze i ponovo se pokazao jednom od najvažnijih karika u razvoju i funkcionisanju KK „Promo“.

Njemu i ekipi želimo dobre partije u nastavku sezone i uspješno ostvarivanje takmičarskog cilja. Vjerujemo da će ova odluka razveseliti i naše vjerne navijače.