Karirani kaput, nepogrešiv jesenji modni odabir

0
37

Pratite li trendove, sigurno ste zapazili da je karirani uzorak već nekoliko sezona jedan od najpoželjnijih detalja na odjeći i modnim dodacima.

Upravo zato karirani kaput je komad u kojem ćete izgledati savršeno i koji bi trebalo da imate u svom ormaru i ove jeseni i nastupajuće zime.

Zima ili ljeto, nema izuzetaka niti pravila jer karirani uzorak vlada svim godišnjim dobima. Budući da se trenutno nalazimo u hladnijem godišnjem periodu, nema bolje kombinacije od one koja uključuje karirani uzorak na nezamjenjivom kaputu.

Između efektnih trendi modela i elegantnih kaputa klasičnih krojeva u neutralnim bojama koji nikad ne izlaze iz trenda, i ove se jeseni smjestio karirani kaput. U neutralnoj paleti boja i s dodatkom nekoliko jarkih i zemljanih tonova, karirani kaput jedan je od onih modela koji sadrži najbolje od oba svijeta – modnih klasika i najnovijih modnih trendova.

  • Karirani kaput sam po sebi je vrlo upečatljiv komad

    Karirani kaput sam po sebi je vrlo upečatljiv komad

    FOTO: ILUSTRACIJA


Karirani kaput sam po sebi je vrlo upečatljiv komad jer je uočljiv i zbog samog uzorka djeluje masivnije i snažnije od jednobojnih kaputa. Iako vam se na prvi pogled može činiti težim za kombinovanje, karirani kaput u neutralnim bojama lijepo se slaže s gotovo svim kombinacijama, pa čak i onima koje uključuju i druge uzorke.

Dame koje vole decentne komade biraju modele u smeđim tonovima koji lijepo podižu klasične svakodnevne kombinacije, ali kreiraju i elegantne formalne modne kombinacije. Sa druge strane, karirani kaputi u bojama idealni su za sve dame koje žele imati statement model i nešto malo više upečatljiv look.

Stilizovati ih možete uz odijela, omiljene farmerke, džemper haljine, kao i midi suknje, ali i sve modele obuće koji se kriju u vašem ormaru. Večernje kombinacije takođe vole karirani uzorak na kaputu, a čitav izgled dodatno možete podignuti zanimljivim modnim detaljima za dodatni prizvuk glamura.

Osim spoja zanimljivog i jednostavnog, najbolji dio ovog kaputa je da ga možete naći u ponudi brojnih modnih kuća, dizajnera i brendova. Od modela s potpisom poznatih modnih imena iz svijeta luksuzne mode do kariranih kaputa high street brendova koji izgledaju jednako dobro, jesenje kolekcije donijele su pregršt različitih modela koji će savršeno zaokružiti i začiniti svaku odjevnu kombinaciju.

avaz.ba