24.3 C
Donji Vakuf
Utorak, Juli 27, 2021
Naslovnica Istaknute vijesti Kakvo nas vrijeme očekuje, trodnevna prognoza

Kakvo nas vrijeme očekuje, trodnevna prognoza

0
38

Jutros je u sjevernim područjima bilo pretežno oblačno vrijeme. U ostalim dijelovima umjereno oblačno i sunčano. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je i magle.

Temperature zraka u 07 sati: Livno -6 stepeni, Drvar -5, Široki Brijeg -4, Bihać, Grude, Jajce i Sarajevo -3, Ivan Sedlo -2, Sanski Most i Zenica 0, Bugojno 1, Gradačac i Tuzla 2, Bjelašnica 3, Mostar 5, Neum 8 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 950 milibara, za 7 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

Danas u sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne pretežno oblačno vrijeme. U ostalim dijelovima umjereno oblačno i nešto sunčanije u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9, na jugu zemlje od 12 do 16 stepeni.

U Sarajevu umjereno oblačno i sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 6 stepeni.

Sutra, u većem dijelu Bosne dugotrajna magla i niska oblačnost. Pretežno sunčano vrijeme u Hercegovini, zapadu, jugozapadu Bosne i na planinama. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9, na jugu zemlje od 12 do 16 stepeni.

U petak, pretežno sunčano vrijeme u Hercegovini, zapadu, jugozapadu Bosne i na planinama. U centralnim i istočnim područjma prije podne magla po kotlinama, a sunčanije u drugom dijelu dana. Na cijelom sjeveru zemlje dugotrajna magla i niska oblačnost.

Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka u sjevernim područjima od 2 do 7, a u ostatku Bosne najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 10, a na jugu zemlje od 12 do 15 stepeni.