Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice?

0
64

Meteorolozi iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda do kraja sedmice prognoziraju vremenske prilike slične onima koje su zabilježe u proteklih nekoliko dana.

 

Bit će, dakle, toplo i bez ozbiljnih padavina. Temperature zraka tokom dana biće iznimno visoke.  Poslije podne i u večernjim satima lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju uglavnom u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne, a rijetko su mogući u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine,u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 35 °C, na jugu Hercegovine do 37 °C.

Utorak: Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne, pljuskovi ponegdje praćeni grmljavinom, su moguću u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 12 do 18, na jugu od 20 do 25, a dnevne od 31 do 37 °C.

Srijeda: Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom poslijepodneva pljuskovi se očekuju u većem dijelu zemlje. Jutarnje temperature od 14 do 19, na jugu od 20 do 25, a dnevne od 32 do 38 °C.

Četvrtak: Sunčano uz umjerenu oblačnost. . Tokom poslijepodneva pljuskovi se očekuju u većem dijelu zemlje. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 21 do 26, a dnevne od 32 do 38 °C.

 

Petak: U Bosni i Hercegovini prije podne sunčano vrijeme. U drugoj plovini dana se očekuje umjeren razvoj oblačnosti. Vjetar slab jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 14 i 19 °C, na jugu Hercegovine od 21 do 26 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 32 i 39 °C.