Kakvo je stanje po pitanju javne rasvjete na području općine Donji Vakuf – Informacija

0
125

 

Na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća općine Donji Vakuf, vijećnici su razmatrali, a potom usvojili Informaciju o stanju javne rasvjete na području općine Donji vakuf.

Naime, u informaciji stoji da je tokom2020. godine na području općine Donji vakuf rasvjeta urađena u sljedećim naseljima i ulicama : Čehajići, Klade, Sandžački Potok, Staro selo, Barice od mosta lijevo, Prusac (Lazareva stanica), Neslani u MZ Šeherdžik, Rahamani, Odžak, Kutanja iznad stadiona, Ajvatovica.

Također, izvršena je rekonstrukcija rasvjetnih mjesta u gradu u glavnim ulicama Nova travnička do naselja Rujanci, ulica 14. Septembar u cjelosti, ulica 770 Sbbr do Benziske pumpe INA.

Kada je u pitanju stanje javne rasvjete na području Općine Donji Vakuf, izvršena je zamjena svjetiljki u ulicama: Vrbaska i Jaz.

Pored navedenog, kako stoj u ovoj informaciji sprovedene su aktivnosti na održavanju rasvjete, zamjeni sijalica i pojedinih djelova instalacija. Vršena je zamjena stubova rasvjete koji su oboreni ili oštećeni prilikom udara vozila po zapisniku policije, takvih je bilo 7 stubova.

Inače, kada se govori o rasvjeti na području naše općine, pokrivenost naseljenog dijela općine Donji V akuf javnom rasvjetom je cca 95%.