Kadeti ŠK Never stop plasirali se na završni turnir Federalnog sistema

Izvor: ŠK Never stop donji vakuf
Iza nas je još jedan uspješan vikend. Kao što ste već upoznati naše dvije selekcije su igrale kvalifikacione turnire za Federalno takmičenje sistema A.
Za pionire domaćin kvalifikacionog turnira je bila Turbina iz Jablanice.
Pored domaćina bili smo mi iz Škole Košarke Never Stop i KK XXL Bihac .
Nakon odustajanja KK XXL Bihać ostalo je da odigramo protiv domaćina turnira gdje smo zasluženo poraženi od fizički mnogo dominantnije ekipe KK Turbine iz Jablanice.
KK “TURBINA” Jablanica-118
ŠK”NEVER STOP”Donji Vakuf-84
(31:16-22:15-34:30-31:20)
Našim pionirima ostaje još za vikend da odigraju KUP Lige mladih gdje ćemo biti domaćink kao prvoplasirana ekipa u regularnom dijelu lige mladih.
U nedjelju,  22.05. u Sportskoj Dvorani Donji Vakuf smo bili domaćini kvalifikacijskog turnira u selekciji kadeta i drugu godinu zaredom uspjeli da se plasiramo na završni turnir Federalnog sistema A. U prvoj utakmici protiv KK Bihać bez većih problema naša najtrofejnija selekcija je obezbjedila finale protiv KK Brčko. A onda u finalu u sjajnoj i neizvjesnoj utakmici, nošeni publikom naši dečki dolaze do trijumufa i time čekiraju svoje karte za Federalno takmičenje. Mada smo od samog početka vodili, protivnik do posljednih 60 sekundi utakmice nije dopuštao da se ode na osjetniju prednost, tada, nošeni navijačima dolaze do napokon osjetnije prednosti i krajnje pobjede od 79:70.
ŠK”NEVER STOP” Donji Vakuf-78
KK BIHAĆ -48
(21:08-25:16-16:13-16:11)
ŠK”NEVER STOP” Donji Vakuf-81
KK”BRČKO”Distrikt-71
(17:14-16:19-21:20-27:18)
Još jedan uspjeh i još jedan pokazatelj kakav sportski biser ima Donji Vakuf u vidu Never Stopa. U nedjelju nastupamo na Federalnom takmičenju, Jos ranije plasirale su ekipe KK Silver Kings Tuzla,KK Kengur Zenica i KK KOŠ Sarajevo
Treniramo jako i slijedimo svoje snove  ⚫️
Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print