Kadeti ŠK “Never Stop” osvojili prvo mjesto na turniru u Zenici

Škola košarke “Never Stop” Donji Vakuf sinoć se vratila sa trodnevnog košarkaškog turnira u Zenici, koji je bio u organizaciji KK “Kengur” Zenica.
Učešće su uzeli sa dvije kategorije predpioniri U-12, gdje su od 8 ekipa zauzeli 6 mjesto. Kadeti U-16 su osvojili prvo mjesto. Iza sebe su ostavili,mnogo veće i poznatije klubove.
Poredak je bio:
  1. Never Stop
  2. Kengur -Zen.
  3. Sloboda Tuz.
  4. Igman- Ilidža
  5. Koš-Sarajevo
  6. Orlovik- Žepče
  7. Kakanj
  8. ZTE- Hungary
  9. Maribor- Slovenija
“Na 24.Kengur kupu dječaci su pobrali ogromno zanimanje svih košarkaških sladokusaca koji su prisustvovali ovoj međunarodnoj košarkaškoj smotri. Posebno zadovoljnim nas čini to što je naš KURIĆ ADIN proglašen MVP-ijem turnira. Nije mala stvar izdominirati na ovakvom turniru. Izuzetno fizički nadmočni,utrenirani,naši košarkaši su ostavili snažan dojam i na protivničke trenere i na skaute,koji su prisustvovali turniru. Sa omjerom od 5 pobjeda i 1 porazom osvojili smo zasluženo 1.mjesto. I tako postali jedini prvaci kadetskog Kengura,iz našeg grada ,a učestvovalo se mnogo godina!! Ovom prilikom želimo da se zahvalimo domaćinu,a naročito Enveru Jahiću na pozivu na Kengur kup,zatim roditeljima naših dječaka,bez čije pomoći ne bi mogli boraviti 3 dana u Zenici. Nadam se da smo opravdali povjerenje. A nas,već narednog vikenda čeka novi Međunarodni turnir u Bijeljini.”-istakli su iz ŠK “Never Stop”
Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print