Kadeti FK Radnik slavili, a seniori poraženi u Cazinu

0
62
fkradniknkkrajina

fkradniknkkrajina

Proteklog vikenda u okviru 6. Kola NS Federacije BiH grupa – Zapad”,  seniori FK “Radnik” iz Donjeg Vakufa u subotu su igrali susret sa nogometašima NK “Krajina” iz Cazina. Donjovakufski „Radnik“ je poražen rezultatom 2:0, te je ovo seniorima drugi uzastopni poraz.

Kadeti i juniori “Radnika” u okviru Omladinske lige Federacije, također su u subotu igrali svoje susrete gdje su ugostili selekcije NK “Novi Travnik.  Kadeti su igrali od 10 sati protiv ekipe NK ” Novi Travnik” i upisali pobjedu od 3:1. Golove za “Radnik” postigao je kadet FK “Radnik” Halil Bulić 32′,35′ i 65′ minuti susreta dok je jedini pogodak za goste u 76′ minuti, postigao mladi Ante Zekić.

pioniri239

I juniori FK “Radnik” su slavili protiv ekipe NK “Novi Travnik” konačnim rezultatom 4:1. Golove za Radnik postigli su Edin Orahovčić u 5′,16′ i 65′, minuti junior Radnika Faris Selimović zatresao mrežu protivnika na samom kraju susreta u 89’minuti. Pogodak za ekipu Novog Travnika, postigao Slaven Didak u 27′. Čestitke kadetima i juniorima, upućuje uprava kluba.

Nedjelja je bila rezervisana za najmlađe selekcije “Radnika”, koji se takmiče u okviru Omladinske lige SBK.  Pioniri FK „Radnik“ ugostili su pionire NK “Karaula” iz Karaule, utakmica je završena minimalnim rezultatom 1:0. Pogodak za Radnik je postigao Arif Kulašin u 50′ minuti.