9.5 C
Donji Vakuf
Subota, Februar 27, 2021
Naslovnica Vijesti Sport Juventus ili Inter: Kojem velikanu je bliži Edin Džeko?

Juventus ili Inter: Kojem velikanu je bliži Edin Džeko?

0
28

Iako je prošlog ljeta potpisao novi ugovor sa Romom, čini se da taj potpis i neće pretjerano umiriti medijske spekulacije na koje smo navikli skoro svakog ljeta kada je riječ o Edinu Džeki.

Prije tri dana italijanski list Corriere dello Sport objavio je informaciju kako bi se Roma ovog ljeta mogla riješiti svog kapitena, a sve kako bi smanjila troškove i pokušala sanirati velike finansijske minuse.

Još od ranije su poznate informacije prema kojima su interes za Dijamanta pokazali Juventus i Inter, koji je i prošlog ljeta bio zainteresovan za kapitena Zmajeva, ali je zbog odugovlačenja ostali bez usluga najboljeg bh. napadača.

Čini se da bi ih i ovoga ljeta mogao zadesiti isti scenarij, jer se Stara dama već dovela u bolju pregovaračku poziciju oko Džekinih usluga.

Naime, Tuttosport je u nedjelju objavio vijest da se Juventus ozbiljno raspituje oko Džeke, te da je sportski direktor Biaconera Fabio Paratici obavio ozbiljan telefonski razgovor s Guidom Fiengom, Rominim izvršnim direktorom.

Dva klupska operativca imaju odličan odnos, a Paratici očito želi ranije usmeno osigurati potpis Dijamanta.

S druge strane Inter i dalje djeluje nezainteresovano, baš kao i prošle godine, a Giuseppe Marotta je pred utakmicu s Romom kazao kako nije bilo kontakta s rimskim klubom kada je riječ o Zaniolu i Džeki, te naglasio da ih neće ni biti dok traje sezona u Serie A.

– Zaniolo je jedan od najboljih mladih fudbalera u prvenstvu, ali nismo razgovoarali s Romom i to nećemo raditi. Za Džeku važi isto kao za Zaniola. Razgovarati o transferima je teško, treba sačekti da sezona završi – rekao je Marotta.